viernes, 29 de mayo de 2009

Esta vesprada conferència en Lo Rat Penat a càrrec de la secció de Cant d’Estil “LO RAT-ET: Al caliu del Cant Valencià”



Hui divendres, 29 de maig, a les 20:00 h. en el Saló Constantí Llombart de Lo Rat Penat, C/ Trinquet de Cavallers, nº 9 de Valéncia, la secció de Cant Valencià d’Estil, impartirà una conferència dins del cicle “LO RAT-ET: Al caliu del Cant Valencià” sobre “Les Grans Cantaes Valencianes”. Participará D. Miguel Molina i Sola com a President de l’Associació de la Penya El Clau, com a moderador D. Manuel Marzal, cap de la secció i en la taula estaran Dª Vicenta Asensi i D. Vicent de Rosa.

Este projecte de “Lo Rat-et” es ve desenrollant des d’esta Institució i el seu objectiu se centra en la recuperació antropològica de l’etnomusicologia valenciana per mig de la documentació, archiu, preservació i conservació de tot este extens patrimoni cultural.

La Cantà del Beat, tal i com se li denomina, és la més important manifestació de Cant d´Estil que se desenrolla actualment i que a sobrevixcut a través del temps en la Ciutat de Valéncia, sent l’última de les que se realisaven dins del context de la Ciutat i que tindrà lloc el pròxim dia 11 de Juliol en el carrer de Canyete, lloc a on se troba la casa natalicia del Beat Gaspar de Bono, com tots els anys.

Es parlarà i contrastarà els distints estils de cant de cada un dels cantadors que han passat pel carrer de Canyete al voltant de més de 70 anys, a més, de contar-nos les experiències personals sobre el cant y les dificultats que han tingut els clavaris a través dels temps per tal de mantindre fins a dia de hui esta manifestació cultural d´arrels autòctons valencians.

Es pot dir que la Cantà de Canyete o Cantà del Beat és a dia de hui el més important dels Patrimonis immaterials que es donen en la Ciutat de Valéncia, i deu de formar part de la declaració de bens de relevància Local que és l´objetiu de la Penya El Clau per als próxims anys.

L´objetiu d´esta acitivitat es recollir la memoria aural i les experiències de totes les persones vinculades al Cant Valencià per tal de fer un archiu musical de tradició oral, que permitixca conservar i preservar documentalment les més genuines tradicions valencianes i a través d’elles fer l’estudi etnomusicològic corresponents de les nostres tradicions musicals més genuines del poble valencià.

No hay comentarios:

Publicar un comentario