miércoles, 22 de julio de 2009

L´entitat cultural Lo Rat Penat convoca la CXXVI edició del Jocs Florals


Deixem la noticia de la convocatoria d´este concurs tan tradicional:

Com ve fent-se des de 1879, l´entitat cultural Lo Rat Penat convoca la CXXVI edició dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia i fa la tradicional crida als poetes, als investigadors i als escritors que s´interessen per la Cultura Valenciana a participar en este certamen lliterari i d´investigació.

En el cartell figuren dèneu premis de diferent temàtica: poesia, teatre, novela, ensaig, narrativa, música, a més de diversos temes d´investigació, en una dotació total de premis de 17.660 euros.

El cartell anunciador és obra del reconegut cartelliste valencià Martín Forés. La composició, representa un llibre commemoratiu del primer Centenari de l’Exposició Regional de 1909, dins del qual asoma una rosa roja, la Flor Natural, el més important guardó per als poetes valencians d’est històric certamen lliterari que Lo Rat Penat convoca des de 1879.

En l’apartat dels Premis Ordinaris destaca la Flor Natural, màxim guardó del certamen, aixina com la Viola i l’Englantina d’Or. Dins dels Premis Extraordinaris figuren, entre atres, el de l’Excm. Ajuntament de Valéncia, al millor treball d’investigació de tema valencià, el Premi Josep Maria Bayarri d’ensaig de l’Excma. Diputació de Valéncia, el Premi Botànic Cavanilles de la Conselleria d’Agricultura, Peixca i Alimentació, aixina com el premi patrocinat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) per a jóvens creadors, i el premi Acadèmia de la Música Valenciana a la millor composició per a veu i piano, sobre text en valencià.

Els Jocs Florals conten en el patrocini d´institucions oficials valencianes, empreses i particulars: Excm. Ajuntament de Valéncia, Excma. Diputació de Valéncia, Excma. Diputació d’Alacant, Excma. Diputació de Castelló, Corts Valencianes, Excm. i Revd. Sr. Arquebisbe de Valéncia, Excma. Conselleria de Cultura i Deport, Excma. Conselleria d´Agricultura, Peixca i Alimentació, Excma. Conselleria de Mig Ambient, Excma. Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació, Excma. Conselleria de Benestar Social, Institut Valencià de la Joventut, M.I. Acadèmia de la Música Valenciana, El Corte Inglés, Banc de Valéncia, Amics del Corpus, Gesfesa, Fills de Vicent Añon, Elvira Carles, Victoria Liceras “Siglo XVIII“ i Vicent Payá.

Seran admesos treballs fins al dia 15 d´octubre de 2009, en la Secretaria de Lo Rat Penat, C/ Trinquet de Cavallers, nº 9 , 46003 Valéncia. Per a rebre més informació o solicitar el cartell en els diferents premis i les bases del certamen poden dirigir-se al teléfon i fax de Lo Rat Penat 96 391 09 92, o be per e-mail: secretaria@loratpenat.org i també visitar la web de l’institució: www.loratpenat.org

El poeta que guanye la Flor Natural tindrà l´honor d´oferir-li-la a la que serà la CXXVI Regina dels Jocs Florals i acompanyar-la a la Cadira d´Or en la tradicional cerimònia que es celebrarà en el Teatre Principal de Valéncia en data que oportunament s´anunciarà.


CARTELL DELS CXXVI JOCS FLORALS DE LA
CIUTAT I REGNE DE VALÉNCIA
2009

Als poetes, als investigadors, als escritors que s’interessen per la Cultura Valenciana, Lo Rat Penat els crida a participar en esta extraordinària justa lliterària, per mig de l’aportació de les produccions de la seua inspiració o estudis. D’esta manera contribuïx i dona a conéixer els fruits del seu intelecte en la difusió de la seua meritòria llabor, per lo que els anima a que presenten treballs als temes que s’especifiquen en el següent Cartell.

PREMIS ORDINARIS

FLOR NATURAL:
Premi d’honor i cortesia dotat en 2.000 € per l“Excm. Ajuntament de Valéncia al millor poema o recull de poemes -en una mateixa unitat temàtica- de metro i tema lliure. Qui obtinga el premi, tindrà l’honor d’oferir la simbòlica rosa a la dama que ha de ser la Regina de la Festa.
ACCÈSSIT:
Dotat en 500 € per l“Excm. Ajuntament de Valéncia, a la composició que el seguixca en mèrits.
VIOLA D’OR:
Dotat en 500 € per l“Excm. i Rvd. Sr. Arquebisbe de Valéncia al millor poema que tracte algun tema d’aspecte moral o religiós.
ENGLANTINA D’OR:
Dotat en 250 € per “El Corte Inglés”, al millor poema que exalte les virtuts i la grandea del poble valencià.
POESIA FESTIVA:
Dotat en 360 € a la millor poesia de caràcter irònic o festiu.
PREMI “TRAMOYA” de Teatre:
Dotat en 600 € a la millor obra llarga (2 o 3 actes).
PREMI “ADLERT” de Novela:
Dotat en 600 € a la millor novela o aplec de contes.

PREMIS EXTRAORDINARIS

EXCM. AJUNTAMENT DE VALÉNCIA:
Dotat en 2.500 € per l“Excm. Ajuntament de Valéncia, al millor treball d´investigació de tema lliure i de caràcter valencià. Extensió mínima 125 folis.
ACCÈSSIT:
Dotat en 1.000 € per l“Excm. Ajuntament de Valéncia, al treball que el seguixca en mèrits.
EXCMA. DIPUTACIÓ DE VALÉNCIA
Premi: “Josep Mª Bayarri“ d´Ensaig:
Dotat en 2.500 € per l“Excma. Diputació de Valéncia al millor ensaig. Mínim 100 folis.
GENERALITAT VALENCIANA
EXCMA. CONSELLERIA D’AGRICULTURA, PEIXCA I ALIMENTACIÓ Premi: “Botànic Cavanilles”.
Dotat en 1.500 € per l“Excma. Conselleria d’Agricultura, Peixca i Alimentació al millor treball relacionat en l´Agricultura, Peixca o Alimentació, o be relatiu al territori o al mig ambient en la Comunitat Valenciana.
INSTITUT VALENCIÀ DE LA JOVENTUT
Dotat en 1.000 € per l“IVAJ al millor treball de creació lliterària, artística o tècnica, per a jóvens creadors (edat màxima 30 anys). Escrit en llengua valenciana.
M. I. ACADÈMIA DE LA MÚSICA VALENCIANA
Dotat en 1.000 € per la M. I. Acadèmia de la Música Valenciana a la millor composició per a veu i piano, sobre text en valencià, en una duració mínima de 4 minuts. (A més dels tres eixemplars adjuntar gravació).
PREMI DE L“ASSOCIACIÓ AMICS DELS CORPUS
Dotat en 600 € al millor treball sobre el tema “Iconografia i patrimoni parroquial afecte al recorregut processional“.
PREMI “ESCOLA TÈCNICA SUP. DEL MIG RURAL I ENOLOGIA”
en el seu 50 aniversari
Dotat en 600 € al millor treball sobre el tema “El costumisme valencià“
PREMI “FULLANA“
Dotat en 600 € al millor treball d’investigació o de difusió sobre la Llengua Valenciana. Escrit en llengua valenciana.
PREMI “JAUME I“
Dotat en 600 € pel Banc de Valéncia, al millor treball de tema lliure.
PREMI “VICENT AÑON MARCO“
Dotat en 450 € al millor treball d’investigació o de difusió sobre festes, costums o tradicions valencianes.
PREMI “ELVIRA CARLES“
Dotat en 500 € al millor poema dedicat a Sant Vicent Ferrer. Escrit en llengua valenciana.

PATROCINADORS

EXCM. AJUNTAMENT DE VALÉNCIA; EXCMA. DIPUTACIÓ DE VALÉNCIA; EXCMA. DIPUTACIÓ D“ALACANT; EXCMA. DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ; MOLT EXC. PRESIDENTA DE LES CORTS VALENCIANES; ARQUEBISBAT DE VALÉNCIA; EXCMA. CONSELLERIA DE CULTURA I DEPORT; EXCMA. CONSELLERIA D’AGRICULTURA, PEIXCA I ALIMENTACIÓ; EXCMA. CONSELLERIA D’INDÚSTRIA, COMERÇ I INNOVACIÓ; EXCMA. CONSELLERIA DE BENESTAR SOCIAL; EXCMA. CONSELLERIA DE MIG AMBIENT, AIGUA, URBANISME I HABITAGE; INSTITUT VALENCIÀ DE LA JOVENTUT; M.I. ACADÈMIA DE LA MÚSICA VALENCIANA; BANC DE VALÉNCIA; EL CORTE INGLÉS; ASSOCIACIÓ AMICS DEL CORPUS; GESFESA; FILLS DE VICENT AÑON; ELVIRA CARLES; VICTORIA LICERAS “SIGLO XVIII“; VICENT PAYÁ MOLINA.




CONDICIONS DEL CERTAMEN

1. Els treballs que concursen als Premis Ordinaris hauran d’estar escrits en llengua valenciana. Els treballs que concursen als Premis Extraordinaris, hauran d’estar escrits preferentment en llengua valenciana, sempre que no hi haja indicació expressa.
2. És condició precisa que siguen inèdits, escrits en paper A4, a dos espais i que les fulles d’un mateix treball estiguen unides entre sí. Es presentaran en triplicat eixemplars
3. Cada treball podrà concursar només a un premi.
4. Seran admesos treballs fins al 15 d´octubre de 2009 a les 21 hores i hauran de ser presentats en la Secretaria de Lo Rat Penat, carrer Trinquet de Cavallers, nº 9, 46003 Valéncia. Tel./Fax 96 391 09 92, e-mail: secretaria@loratpenat.org
5. ELS TREBALLS NO ANIRAN FIRMATS, pero portaran indicador del premi a que concursen i UN LEMA, que es repetirà en l’exterior d’un sobre tancat, dins del qual es farà constar el premi a que concursa, nom, llinages, D.N.I., teléfon i domicili de l’autor.
6. En prensa, si és possible, es publicarà la relació de treballs presentats, i en el seu dia, la resolució del Jurat, que serà inapelable.
7. Els treballs premiats no seran tornats, respectant la propietat intelectual de l’autor qui, no obstant, cedirà els drets d’una primera edició a Lo Rat Penat o a l’Organisme o Entitat patrocinadora del premi. Si en el determini d’un any els treballs no foren publicats, l’autor podrà editar-los a les seues expenses, quedant obligat a comunicar-ho abans de començar l’impressió i, en ser publicat, fer entrega de dèu eixemplars a Lo Rat Penat. Els treballs no premiats, podran ser retirats pels respectius autors fins al dia 31 de decembre de 2009.
8. El Premi en metàlic es rebrà per part del premiat en el moment el patrocinador lliure la corresponent dotació.
9. Qualsevol treball premiat que fora editat per Lo Rat Penat, seria publicat en llengua valenciana, independentment de l’idioma en que fora presentat.
10. Els autors que obtinguen qualsevol dels premis convocats, assistiran personalment a l’acte dels Jocs Florals, per tal d’arreplegar el corresponent premi de mans de la Regina de la Festa.
11. Els poetes premiats en la Flor Natural, Englantina d’Or i Viola d’Or, es comprometran a ser jurats d’eixos premis en la pròxima edició si aixina són requerits per l’organisació del certamen.
12. Els autors que presenten treballs al present certamen, acataran les resenyades condicions.
13. Per a tot allò que no s’haja previst en les condicions abans nomenades, regiran les normes tradicionals dels Jocs Florals de Valéncia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario